Petra Huizenga

Vanaf 1996 ben ik werkzaam als psycholoog. Eerst als psycholoog-onderzoeker, waarbij ik meewerkte aan een onderzoek met betrekking tot geheugen- en concentratieproblemen bij ouderen. Zelf heb ik een onderzoek opgezet en uitgevoerd om mogelijke samenhangen tussen depressie en religie na te gaan. Dit onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift 'Psyche en Geloof'.

Vervolgens heb ik mij gespecialiseerd tot psychotherapeut. Ik ben tijdens de opleiding tot psychotherapeut voornamelijk analytisch en cognitief-gedragsmatig geschoold. 

Mijn werkervaring heb ik opgedaan bij GGZ-instellingen, in een vrijgevestigde praktijk van een psychiater en bij een instelling ten behoeve van werkgerelateerde problematiek. Sinds 2002 werk ik met veel plezier en enthousiasme in mijn eigen praktijk. Het merendeel van de therapieën is individuele psychotherapie, daarnaast relatietherapie en incidenteel, ter aanvulling op deze therapieën, systeemgesprekken. Ook ben ik ADHD-coach en ben ik gespecialiseerd in religieuze problematiek.

Mijn werkwijze is afhankelijk van zowel de cliënt als zijn/haar klachten en problemen. Zo is bijvoorbeeld de één het meest gebaat bij een langdurige ontdekkende en inzichtgevende psychotherapie en de ander bij een kortdurende steunende therapie.

Het accent bij mijn werkwijze ligt vooral op de samenwerkings- en vertrouwensrelatie tussen de cliënt en mij, met als belangrijkste doel het in die mate goed functioneren van de cliënt zodat deze weer grip op zijn/haar leven krijgt.

Ook maak ik vaak gebruik van testdiagnostiek, om bijvoorbeeld meer inzicht te krijgen in de persoonlijkheid van de cliënt, zodat ik mede op grond hiervan kan beoordelen welke therapievorm voor hem/haar het meest geschikt is. 

Aanmelden en wachttijd

U kunt zich telefonisch of per e-mail aanmelden. Als ik niet in de gelegenheid ben om de telefoon aan te nemen, kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken op het antwoordapparaat. Ik bel u dan zo spoedig mogelijk terug. 

Actueel: momenteel neem ik geen nieuwe cliënten aan (update mei 2024).


 

Route

De praktijk is gevestigd in het centrum van Amerongen. Gratis parkeren kan vlak bij de praktijk.

Openbaar vervoer: diverse buslijnen, halte Amerongen Dorp. Vanaf deze halte is het 5 minuten lopen naar de praktijk.