Sietsche Dijkstra

Bij psychische klachten of gestagneerde (mentale) gezondheid is psychotherapie effectief om weer zin in en grip op het leven en omstandigheden te krijgen. Door het vergroten van inzicht, stilstaan bij betekenis, verwerken van pijnlijke gevoelens of veranderen van gedrag verandert het narratief waardoor stagnatie of problemen opgelost of anders gehanteerd kunnen worden. 

Ik werk als psychotherapeut in de vrijgevestigde praktijk en eerder als groepstherapeut in een klinische setting en als regiebehandelaar bij i-psy (interculturele psychiatrie). Aanvankelijk ben ik afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsycholoog, gevolgd door een MBA en werkte als adviseur, coach, trainer en programmamanager in het (internationale) bedrijfsleven. Daarna heb ik me verder bekwaamd als psychotherapeut.  De diversiteit van ervaringen maken het gemakkelijker me te verbinden met de verschillende achtergronden van cliënten en het opbouwen van een veilige effectieve therapeutische relatie. 

U kunt mij benaderen voor individuele en/of partnerrelatietherapie. Per 3 november 2022 start er groepschematherapie. Dit betreft een gesloten groep, 30 zittingen en vindt plaats in Bilthoven. Tevens ben ik leertherapeut voor collega's in opleiding (registratie NVP).

Ik werk vanuit verschillende therapeutische invalshoeken: cliëntgericht, psychodynamisch, MBT, systeem, EFT, schematherapie en EMDR. Ik werk face-to-face, blended en online. Afhankelijk van de hulpvraag, problematiek en context zet ik in wat het meest passend is, altijd in overleg met de client.

Tevens ben ik nog steeds werkzaam als coach/consultant in organisaties. Voor meer informatie daarover verwijs ik u naar mijn andere website Matter of People.

Aanmelden en wachttijd

U kunt zich telefonisch of per e-mail aanmelden.

Regelmatig zijn er meer aanmeldingen dan plek. Dat leidt tot wachttijd. Ik hanteer geen lange wachttijden, bij teveel aanmeldingen geef ik aan dat er geen plek is. 

Indien u zich aanmeldt, plan ik een telefonische afspraak binnen twee weken om wederzijds te bepalen of u goed geholpen kunt worden in mijn praktijk. Als dat zo is, kunnen we een vervolgafspraak maken voor een intake. Na een intake begint de behandeling aansluitend. 

De wachttijden zijn momenteel als volgt (update februari 2023): 

  • Individuele psychotherapie - geen beschikbaarheid
  • Partnerrelatietherapie - beschikbaarheid v.a. mei 2023
  • Groepsbehandeling (schematherapie) - vol (groep reeds gestart)
  • Leertherapie - in overleg


 

Route

Mijn praktijk is gevestigd aan De Genestetlaan 1 te Bilthoven. Parkeren kan aan de weg en is gratis.

Openbaar vervoer: 

  • Trein: Station Bilthoven, vandaar ca. 10 minuten lopen
  • Bus: diverse buslijnen met stops aan Soestdijkseweg Noord